Draag als luisterend schrijver bij aan een gelijkwaardig herstel

Op 1 november jongstleden was ik aanwezig bij De Amsterdamsche Kringlezing waar Laurentien van Oranje vertelde over haar inzet voor Stichting (Gelijk)waardig Herstel, een initiatief van hoop, vooral voor de getroffenen door het kindertoeslagenschandaal.

Geïnspireerd door het enthousiasme van Laurentien en vanuit schaamte voor de manier waarop landgenoten behandeld zijn en behandeld worden door overheid, heb ik me aangemeld als Luisterend Schrijver. Afgelopen donderdag heb ik een startbijeenkomst bijgewoond, dus ik ben op hoogte en mag mezelf sinds kort gecertificeerd Luisterend Schrijver noemen.

Certificaat
Luisterend Schrijver

  • eigen regie

  • vertrouwen

  • neutraliteit

  • collectiviteit

Wat is de volgende stap?

Als Luisterend Schrijver word ik gematcht met een Verteller, wiens verhaal ik zal omzetten in een Feitenrelaas. Dit is een essentiële stap om enigszins recht te doen aan het herstellen van de schade voor de getroffenen. In het proces staan de kernwaarden eigen regie, vertrouwen, neutraliteit, en collectiviteit centraal. De Verteller zal mij benaderen en neemt regie in hun eigen Feitenrelaas. Als Luisterend Schrijver luister je naar de Verteller en geef je objectief invulling aan het Feitenrelaas.

Het ambitieuze doel

Het doel van Stichting (Gelijk)waardig Herstel is ambitieus maar noodzakelijk: voor het einde van dit jaar wil (Gelijk)waardig Herstel 1.000 ouders geholpen hebben met het opstellen van hun feitenrelaas. Dit staat in schril contrast met de 326 ouders die tot nu toe geholpen zijn door de overheid, ondanks een investering van ongeveer zes miljard euro over drie jaar.

Meld je aan als Luisterend Schrijver

De urgentie is duidelijk en de behoefte aan meer Luisterend Schrijvers is groot. In de komende anderhalve maand wordt actief gezocht naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit nobele doel. Er zijn meerdere startbijeenkomsten gepland in november. Onderstaande data inclusief de links ontvang je per mail, na je aanmelding.

  • Maandag 13 november 19:00 - 20:00

  • Woensdag 15 november 17:00 - 18:00

  • Maandag 20 november 17:00 - 18:00

  • Maandag 20 november 19:00 - 20:00

  • Woensdag 22 november 17:00 - 18:00

  • Donderdag 23 november 19:00 - 20:00

  • Woensdag 29 november 17:00 - 18:00

  • Donderdag 30 november 17:00 - 18:00

Aanmelden kan eenvoudig via: aanmelden Luisterend Schrijvers

Illustratie van twee personen in gesprek

Meer dan vrijwilligerswerk

Dit is meer dan alleen vrijwilligerswerk; het is een kans om een wezenlijk verschil te maken in de levens van mensen die onrechtvaardig behandeld zijn. In een situatie waarin de overheid geen rol kan spelen, en ook niet zou moeten willen spelen, moet er ruimte zijn voor een neutrale partij. Die partij kan (Gelijk)waardig Herstel zijn. Een geslaagde pilot is hierin een belangrijke mijlpaal. Meld je dus aan en draag bij aan deze beweging die streeft naar gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

https://www.gelijkwaardigherstel.nl/

Volgende
Volgende

Consultancy: Toolkit ‘Mijn bibliotheek van de toekomst’