Meteen naar de inhoud

Vacatures november 2021

Vacatures november 2021

Na de procedures voor algemeen directeur Kunsthal Rotterdam en commercieel directeur Museon|Omniversum, deze maand twee vacatures in de podiumkunsten.

Zo zoekt DDJ& voor Asko|Schönberg, ook wel hét meest gerenommeerde voor hedendaagse klassieke muziek, een zakelijk directeur. Asko|Schönberg bevindt zich, net als veel culturele initiatieven in een transitie periode; er is een trouw en betrokken publiek en dat publiek wordt door het ensemble gekoesterd. Tegelijkertijd is de samenleving ontzettend in beweging. Voor Asko|Schönberg ligt de toekomst in het vernieuwen van repetoire en uitvoering en dat is een experiment. Vraag je aan je huidige publiek om dit avontuur mee aan te gaan, of ga je je specifiek op twee verschillende doelgroepen richten? Is dit haalbaar? En waar komt dit samen? Wat betekent dat voor het merk Asko|Schönberg?

Als zakelijk directeur vorm je de belichaming van deze tweestrijd: je weet de bestaande bedrijfsvoering op waarde te schatten en bouwt deze verder uit en verbeterd of verduurzaamd deze waar mogelijk. Tegelijkertijd durf je ook het experiment te leiden richting nieuwe bronnen van inkomsten en weet je de organisatie daar ook in mee te krijgen.

Foto: Ada Nieuwendijk

Het internationale jeugdmuziekgezelschap Oorkaan heeft sinds september dit jaar een eigen ensemble waarmee een zee aan mogelijkheden opent voor Oorkaan. Wij zoeken iemand die met het team van Oorkaan de mogelijkheden in kaart brengt en de meest interessante opties ook daadwerkelijk mee helpt mogelijk maken. De functie is niet, dus kan volledig door jezelf gevormd worden. Hierbij staan Oorkaans missie centraal. En deze is tweeledig: Oorkaan wil zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met klassieke muziek, én de West-Europese canon van de klassieke muziek openbreken. Je zou kunnen zeggen: Oorkaan wil zoveel mogelijk kinderen het gevoel geven dat ook zij een plek hebben de muziekcanon. Muziek is voor iedereen en niet exclusief voor de witte elite. Heb jij ideeën bij het invullen van deze rol? En ben je minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan is deze job wellicht iets voor jouw!

Je kunt beide vacatures vinden op de vacaturesite van DDJ& en daar ook direct je interesse kenbaar maken door te solliciteren.

Manager Business Development | Oorkaan

Zakelijk directeur | Asko|Schönberg


Benieuwd hoe ik jou kan adviseren?

Sinds 2020 adviseer ik als Creative Consultant instellingen en organisaties met vragen en opdrachten rond publieksbereik, positionering, (business) development en recruitment. Je kunt me benaderen voor een eenmalige adviesopdracht, maar ik ben ook beschikbaar voor langer lopende projecten of op interim basis.
Heb ik je interesse gewekt? Neem dan via het formulier hieronder of de chat contact met op!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.