De toekomst van bibliotheken

In de zomer van 2021 werd ik door Probiblio benaderd om onderdeel te zijn van een denktank voor de bibliotheek van de toekomst. Samen met Dick van Dijk, Sara Korving, Safiya Lal Mohamed, Christina Moreno, Deborah Nas en Lara Nuberg heb ik in vijf sessies nagedacht over hoe de bibliotheek er in 2040 uit zou kunnen zien. Het hieruit voortgekomen Groeimanifest download je hier: download Groeimanifest Bibliotheek in 2040

Op 28 maart 2022 vindt er een publieke presentatie plaats in Pakhuis De Zwijger waarin iedereen die mee wil denken over de bibliotheek van de toekomst, die mogelijkheid krijgt. Want de bibliotheek is er voor iedereen, toch?

Via onderstaande "reserveer" button word je doorgelinkt naar de website van Pakhuis De Zwijger waar je je aanwezigheid kunt bevestigen.

Locatie:
Pakhuis De Zwijger én livecast

Datum:
28 maart 2022,
20:00 uur
Reserveer

Voor mij was de bibliotheek in Mook de plek waar ik kennismaakte met Dribbel, de markante bewoners van de Petteflet, Mathilda, GVR, Olle en vele andere wonderlijke verschijningen. Het werd de sleutel tot een fantasiewereld waartoe ik zonder bibliotheek geen toegang had. Maar ook was de bieb een praktische plek. Ik las er over hoe ik met mijn konijn om moest gaan in Hart voor Dieren en ontwikkelde er muziekkennis via OOR. Ook las ik verhalen over pesten en verstoorde familierelaties. Later werd het ook mijn toegang tot "het internet" en werd de bibliotheek mijn virtuele postbus waar ik e-mailvriendschappen met Placebo- en Garbage-fans onderhield.

Dit alles heb ik volgens mij niet gedeeld in het gesprek dat ik op een vroege dinsdagochtend in oktober had met Maarten Westerveen dat via de volgende link te beluisteren is: Probiblio podcast - 27 oktober 2021, Bibliotheek Utrecht. Maarten van Westerveen in gesprek met Roy Cremers.

Vorige
Vorige

Crowdfunding. Wie betaalt, bepaalt?

Volgende
Volgende

Development: The Moscow Times